Na de offerte en/of briefing ontvangen wij graag onderstaande onderdelen voor wij verder gaan naar de ontwerp of ontwikkel fase.

Logo ontwerp
1. Inspiratie plaatjes / voorbeelden
2. Gewenst lettertype soort
3. Gewenste kleuren
4. Eventueel gewenste extra illustraties (beeld kenmerk)
^ Geen idee? Wij kunnen ook een voorstel doen

Visitekaartje
1. Inspiratie plaatjes / voorbeelden
2. Gewenst formaat (Standaard visitekaart formaat 85 x 55 mm)
3. Bedrijf gegevens die op het kaartje moeten komen

Flyer / Poster
1. Inspiratie plaatjes / voorbeelden
2. Gewenst formaat
3. Enkelzijdig ontwerp of dubbelzijdig?
4. Tekst aanleveren
5. Foto’s aanleveren
6. Drukwerk of online bestand?

1. Website wensen
Noteer alle wensen voor de website zo helder mogelijk. Heb je een duidelijk idee of inspiratie voorbeelden van bestaande websites die je mooi vind? Voeg deze dan ook toe.

2. Organisatie
Korte tekst over website/organisatie. Waar sta je voor/ wat is de functie van je website?

3. Domeinnaam & hosting
Kies een duidelijke domeinnaam voor uw website zodat klanten u gemakkelijk kunnen vinden. (Houd er rekening mee dat sommige domeinnamen al bezet kunnen zijn, wij zullen dit voor u controleren en alle wel mogelijke opties voorleggen.)
Geef ook aan als u al een domeinnaam en of hosting heeft geregistreerd en stuur ons dan de inlog gegevens van het Direct Admin panel toe en de FTP inlog gegevens.

4. Email adressen
Indien van toepassing geef aan welke mail adressen wij voor u moeten aanmaken. (bv. info@hieruwdomeinnaam.nl of hallo@domeinnaam.nl oid)

5. Menu
Welke pagina’s moeten op de website komen? Bedenk voor de pagina’s op de website een heldere navigatie in de vorm van een menu. Noteer korte menu titels en kies niet te veel menu titels naast elkaar. Wilt u wel veel pagina’s op uw site, verdeel ze dan onder in categorieën dmv sub-menu’s.

6. Content
Schrijf voor elke pagina geschikte teksten en denk daarbij ook aan professionele foto’s en of video’s en voeg deze los toe in grootst mogelijk formaat.
Heb je zelf geen geschikte foto’s? Dan kunnen je gebruik maken van Stockphoto’s. Op www.shutterstock.com kunt je, uit meer dan 80 miljoen stockfoto’s, vectoren, video’s en muzieknummers, geschikte foto’s vinden die je kunt gebruiken op de website en binnen jouw bedrijf.

7. Social Media
Maak alle gewenste social media kanalen aan en deel de inlog gegevens met ons, zodat wij deze kunnen koppelen aan de website.
Zorg ervoor dat al je kanalen (website en socials) dezelfde username hebben dus als je website www.fashionstore365.nl is dan voor facebook.com/fashionstore365 en instagram.com/fashionstore365
Dit geeft de user de beste beleving.
Denk hier goed over na bij het kiezen van uw bedrijfsnaam en kies een originele zodat deze nog vrij zijn.
* Wij kunnen hier ook bij helpen en adviseren

1. Webshop wensen
Noteer alle wensen die je hebt voor de webshop zo helder mogelijk. Heb je een duidelijk idee of inspiratie voorbeelden van bestaande webshop die je mooi vind? Voeg deze dan ook toe.

2. Doelstelling
Schrijf een korte tekst over jouw webshop/organisatie. Waar sta je voor en wat is het doel van je webshop?

3. Bedrijfsgegevens
Noteer de volgende gegevens:
– Handelsnaam webshop
– KvK nummer
– Zakelijke bankrekening nummer (dit kan geen prive rekening zijn, vergelijk hier zakelijke rekeningen)
– Zakelijk adres
– Zakelijk telefoon nummer

4. Logo / Huisstijl
Heeft u al een bestaand logo voor uw bedrijf stuur ons deze dan toe in vector formaat .ai of .eps. Of als groot formaat .png bestand.
Welke kleuren of vormgeving wilt u graag terug zien in de website? (optioneel)

5. Domeinnaam & hosting
Kies een duidelijke domeinnaam voor de webshop zodat klanten deze gemakkelijk kunnen vinden. Het domeinnaam moet aansluiten bij uw KVK geregistreerde handelsnaam. (Houd er rekening mee dat sommige domeinnamen al bezet kunnen zijn, wij zullen dit voor u controleren en alle wel mogelijke opties voorleggen.)
Geef ook aan als u al een domeinnaam en of hosting heeft geregistreerd en stuur ons dan de inlog gegevens van het Direct Admin panel toe en de FTP inlog gegevens, zodat wij deze kunnen controleren of het geschikt is om een webshop op te ontwikkelen.

6. Email adressen
Indien van toepassing geef aan welke mail adressen wij voor u moeten aanmaken. (bv. info@hieruwdomeinnaam.nl)

7. Menu
Welke pagina’s moeten op de webshop komen? Bedenk voor de pagina’s op de webshop een heldere navigatie in de vorm van een menu. Noteer korte menu titels en kies niet te veel menu titels naast elkaar. Wilt u wel veel pagina’s op uw site, verdeel ze dan onder in categorieën dmv sub-menu’s.

8. Content
Schrijf voor elke pagina geschikte teksten en denk daarbij ook aan professionele foto’s en of video’s en voeg deze los toe in grootst mogelijk formaat.
Heb je zelf geen geschikte foto’s? Dan kunnen je gebruik maken van Stockphoto’s. Op www.shutterstock.com kunt je, uit meer dan 80 miljoen stockfoto’s, vectoren, video’s en muzieknummers, geschikte foto’s vinden die je kunt gebruiken op de website en binnen jouw bedrijf.

9. Producten
Noteer alle producten in een helder overzicht. Met daarbij: product afbeelding, product naam, product nr, product omschrijving, maat, kleur, materiaal, prijs, voorraad etc….

10. Betalingen
Om betalingen te kunnen accepteren in je webshop heb je een Mollie profiel nodig. Op mollie.nl maak je deze aan. Vul je profiel volledig invullen en geef ons tijdelijke inloggegevens zodat we deze aan je webshop kunnen koppelen.

11. Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden moet je als webshop verplicht hebben. Voorbeelden hiervan vind je op: thuiswinkel.org. Denk daarnaast ook aan Privacy Policy, Retour policy & tekst uitleg over hoe werkt de verzending, verzendkosten, verzend tijd, retouren, etc

12. Verzendkosten & logistiek
Denk ook na over door welke partij je de bestellingen gaat laten leveren. Aan welke landen lever je, en wat zijn de verzendkosten voor elke regio?

13. Social Media
Maak alle gewenste social media kanalen aan en deel de inlog gegevens met ons, zodat wij deze kunnen koppelen aan de website.

1. Social Media URL
Gewenste Social Media URL doorgeven zodat wij kunnen checken of deze op elk gewenst social media platform nog beschikbaar is en hierin kunnen adviseren. Het kan namelijk goed zijn dat de gewenste URL op sommige platformen al bezet zijn.
Bijvoorbeeld: facebook.com/sorelledesign/ & instagram.com/sorelle_design/
(op instagram was de URL sorelledesign al bezet, en op facebook is een URL sorelle_design met streepje er tussen niet mogelijk)

2. Bedrijf gegevens
– Naam bedrijf
– Adres gegevens
– Telefoonnummer
– Email adres
– Categorie waar bedrijf binnen valt
– Openingstijden
– Beknopte bedrijf informatie (wat doet het bedrijf / waar staat het bedrijf voor)

3. Logo’s, icons en banners
Alle beschikbare bestanden toesturen

4. Posts
Foto’s, filmpjes en andere posts toesturen met bericht tekst

> TIP: Verzamel alles in een map op je computer en zodra alle onderdelen compleet zijn kun je daar een .zip bestand van maken en naar ons op info@sorelle-design.nl versturen via www.wetransfer.com

Handige links

> Grote bestanden versturen
www.wetransfer.com

> Stockfoto’s kopen
www.shutterstock.com

> Promotiematerialen laten drukken?
www.drukwerkdeal.nl

> Algemene Voorwaarden downloads
www.thuiswinkel.org

> Inschrijven KVK
www.kvk.nl

> Zakelijke rekeningen vergelijken
www.bankenvergelijking.nl

> Extra webshop functie mogelijkheden
www.woocommerce.com